Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » 2010 » Szeptember » 27 » Üvöltő új többség - a változás szele
15:49:33
Üvöltő új többség - a változás szele

2009.11.24. 13:22  ÜVÖLTŐ ÚJ TÖBBSÉG - A VÁLTOZÁS SZELE

Kedves gyerekek!

A mai mese kicsit szomorú lesz, de komoly tanulsággal is szolgál nektek a jövőtökre nézve.
Volt egyszer egy Pöttöm Panna (nick)nevű lány. Pöttöm Panna úgy gondolta, hogy valahol muszáj megosztania másokkal azt a sok okos gondolatot, amely nap mint nap foglalkoztatja. Ezért aztán fölregisztrált egy politikai topicra, amelyről úgy gondolta, ott találkozhat hozzá hasonlóan gondolkodó kartácsokkal. Így is lett. A legtöbb kartács a topic témájával kapcsolatosan pontos, és fontos információkat osztott meg a többiekkel. Persze nem mindenki volt egy véleményen vele, de ez nem zavarta. Hiszen a világ pontosan attól olyan szép, hogy sokan, sokféleképpen gondolkodunk ugyanazokról a dolgokról!

Egyszer aztán - nem is olyan sok idő elteltével - megjelent a topicban egy Paprikajancsi nevű nick. Pöttöm Panna érezte, hogy már a nick neve is baljós előjel, de ekkor még nem tudta, milyen igaza van. Paprikajancsi lassan, módszeresen, gonosz, rosszindulatú megjegyzésekkel alázta végig a topic nickjeit. Sértő, obszcén szavakat használt, és esze ágában sem volt a  témával foglalkozni. Pöttöm Panna próbálta megőrizni a nyugalmát,és igyekezett komoly érvekkel, udvariasan meggyőzni őt.

Látta azonban, hogy a Paprikajancsi annyira el van szállva elvtársainak időközi polgármester választásokon szerzett elsöprő többségétől, hogy nem sok esélye van a társalgást normális mederbe terelni. Sőt! Paprikajancsi egyre  jobban bedurvult. Nem vett tudomást a többiek érveiről, kommentjeiről, idézetekről és bizonyítékokról. Egyáltalán semmiről. Tovább folytatta a sértések szétosztását, válogatás nélkül mindenkinek. De valami miatt leginkább Pöttöm Panna bosszantotta őt. Teljesen rászállt a lányra. Személyében sértegette, mindenféle hülyének lehordta őt. A topicban szerencsére olyan nickek is voltak, akik kedvelték Pöttöm Pannát, és sok dologban hasonló véleményen voltak vele. Mivel jóval nagyobb tapasztalattal rendelkeztek a Paprikajancsi-félék kezelésében, figyelmeztették is a lányt, hogy legyen óvatos. Ő azonban biztos volt benne, hogy a modik észreveszik a sunyi szándékot, és megbüntetik a fickót. Úgy érezte, hogy az ő stílusa legalább olyan választékos és udvarias Paprikajancsiéhoz képest, mint amilyen illatos a rózsa egy csomag pálpusztaival összehasonlítva. Azonban a lány idegei nem voltak drótkötélből, így a cérna nem állta ki a lassú, de módszeres szakítópróbát. Pöttöm Pannából kitört a visszafojtott düh. Jóval szolídabban, mint ellenfele, de azért meglehetősen csípősen kezdett válaszolgatni.

Paprikajancsi már tudta, mit csinál, de  Pöttöm Panna még mindíg nem vette észre a csapdát. Sorra passzolta vissza a hozzávágott labdákat, de eközben sajnos egyre gyakrabban használt olyan szavakat, amelyeket nem is írhatok itt le, mert nem tűrnek nyomdafestéket. A b... betűstől a k... betűsön keresztül a p... betűsig mindent, de mindent leírt a buta lány! Egy kommentbe persze csak egyet, kipontozva, majdnem felismerhetetlenné téve, de mégiscsak leírta. őket Mivel dolga volt, otthagyta a fórumot, és csak néhány óra múlva tért vissza, hogy folytassa a vitát. Igen ám, de nem tudott belépni a topicba. Ő azonban még akkor sem sejtette, mi lehet az oka ennek.

Gondolta, megnézi a leveleit, hátha kapott valami fontos emailt. Nem hitt a szemének, amikor kinyitotta a levélszekrényt! Egész pontosan 26 db levél érkezett, méghozzá egytől egyig a moderátortól. Aki közölte vele, hogy vitatkozhat, ha akar, de ki van rúgva.  

Bang...

Pöttöm Panna csak nézett, mint akit kiütöttek. Semmit nem értett. Visszatért a topicba, de már csak olvasóként. Besza...rás - gondolta. Aki miatt kivágtak, még mindíg itt van, és tovább folytatja az ámokfutását! Nehezen tudta megemészteni a dolgot. Szerencsére a topicban volt egy kartács, akitől megkérdezhette emailben, mit tehet ilyenkor. A kartács azt tanácsolta neki, hogy ha tovább akarja folytatni a vitát, regizzen újra, de sokkal jobban vigyázzon az ülepére! Ez jó tanács, kár hogy nem előbb fogadtam meg - gondolta Pöttöm Panna. Azonnal új nick nevet regisztrált. De a biztonság kedvéért mindjárt kettőt is... Ugyebár nem árt az előrelátás. Azóta is fönt van a topicon, de most már tudja, mire vigyázzon.

Megtanulta, hogy soha nem szabad bedőlni a szándékos provokációknak. Hogy a sértéseket el kell engednie a füle mellett, és nem szabad rájuk sértéssel válaszolnia. Hogy nem vághat pofán senkit sem, bármennyire viszket is a tenyere a nyilvánvaló szemétség hallatán. A pofánvágás joga egyelőre nemzetünk hősi gárdistáit illeti meg, de mint egy ideje tudjuk, a trónra ácsingózó dakota törzs feje majd jól véget vet ennek a helytelen gyakorlatnak.  Kapnak a fekete ruhások két pofont, oszt' jó napot!

Pöttöm Panna arra is rájött, hogy nem kell, nem szabad megijednie az agresszoroktól. Közel sem biztos, hogy többen vannak a normális embereknél, valószínűleg csak a pofájuk nagyobb.

Pöttöm Panna tehát elhalálozott. Béke poraira. Ő lett a hatalmat hangosan követelő, üvöltő új többség áldozata. De neki van még egy, vagy akár több lehetősége is. Game over!
 

Ám a való világ, kedves gyerekek, sajnos nem egy internetes fórum. A haza, család,  barátok és munkahelyek nem politikai topicok. Te és a körülötted élők nem nicknevek vagytok, hanem így együtt az Élet. Az Élet, amiből mindenkinek csak egy van, ezért nagyon nem mindegy, hogy kikkel, és hogyan éljük.


A való világ  olyan hely, ahol élet-halál harc folyik a hatalom, a pénz, és a befolyás megszerzéséért. Ebben a világban pedig csak nagyon keveseknek adatik Game over.
Kategória: (Köz)Életünk | Megtekintések száma: 677 | Hozzáadta:: borbolya
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter