Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » 2010 » Szeptember » 27 » Több pénzt
16:42:21
Több pénzt
2009.12.14. 20:09  TÖBB PÉNZT!

Nemrégiben beteg voltam. Az első két napon olyan vacakul éreztem magam, hogy azt sem tudtam, mi folyik körülöttem. Aztán mikor magamhoz tértem rádöbbentem, hogy minden ott folytatódik, ahol abbamaradt.

Több pénzt az egészségügynek! Több pénzt az oktatásnak! Több pénzt a közösségi közlekedésnek! Több pénzt a nyugdíjasoknak! Több pénzt a nagycsaládosoknak! Több pénzt a fogyatékkal élőknek! Több pénzt a sportnak! És úgy egyáltalán: több pénz, és passz!

Ámen!

Több pénzt az önkormányzatoknak!

Na itt álljunk meg egy szóra!

Kezdjük ott, hogy minden önkormányzat legyen szíves felülvizsgálni a költségvetését. A személyi juttatásokat sűrű fésűvel kéretik átfésülni, különös tekintettel a vezető köztisztviselők juttatásaira.

Kéretik továbbá javaslatot tenni a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosítására, megkülönböztetett figyelmet szentelve a diplomás, ámde kezdő munkavállalók egekig magasodó bérére. Párhuzamosan a harminc év munkaviszonyt, és gyakorlatot maguk mögött tudó, ámde éhbérért dolgozó köztisztviselők bérét kéretik felemelni legalább a megélhetéshez szükséges szintre.

Miután ezeken túl vannak, kérjük kigyomlálni minden bújtatott fizetéskiegészítést a hivali vezetőkkel kapcsolatban. Ilyenek például a vezetői tréning néven futó wellness hétvégék, a különböző jogcímeken folyósított költségtérítések, a feladatkörrel szorosan összefüggő munkákért számfejtett céljutalmak, a helyi adók behajtásáért kifizetett jutalékok és a többi.

Ha a személyi juttatásokkal végeztek, áttérhetnek a dologi kiadások közötti molyolásra. Mint például az úgynevezett településmarketing kiadások, - leánykori nevükön repiköltségek - a külsős megbízási díjak és a sok száz milliót kitevő mindenféle szakértői díjak. Utóbbiak értelmét nem is igazán látom. Ennyi diplomás, jól fizetett köztisztviselő mellett - akik nyilván a gazdaság és a közigazgatás tudorai - teljesen felesleges szakértőket alkalmazni, nemde?

Aztán nézzék talán át költségvetésük bevételi oldalát is. Azok az önkormányzatok, akik iparűzési adót nem lelnek a sorok között, talán szálljanak kissé magukba.

Bármilyen meglepő, de a jól menő önkormányzatok területén is emberek élnek, akik egy csomó kényelmetlenséget felvállaltak azért, hogy településükön megtelepedjenek az ipari és kereskedelmi cégek, akik adót fizetnek a tevékenységük után. Az állandóan környezetvédelemről papoló zöldek is tükörbe nézhetnének néha. Úgy gondolják talán, hogy én - és a hozzám hasonló emberek, akik iparosodott országrészekben élnek - majd szagolom a benzingőzt, ülök a dugóban, ők pedig - akik foggal körömmel tiltakoznak mindenfajta fejlesztés ellen - majd a madárfüttyös udvaraikban üldögélnek a körtefa alatt, és tartják a markukat, hogy a közösből több jusson nekik? Elég érdekes felállás.

Itt van például a sukorói kaniszóügy. Lehetséges, hogy a telekcsere körül történtek turpisságok. De ha a környezetvédelemre, és a közbiztonságra való hivatkozás szolgál a beruházás elleni leghatásosabb érvként, akkor soha többé ne kérjenek támogatást az államkasszából. Valamit valamiért. Nem kell kaszinó? Jó, ne legyen.

De akkor a közös tortából sem jár nagyobb szelet!

Kategória: (Köz)Életünk | Megtekintések száma: 4833 | Hozzáadta:: borbolya
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter