Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » 2010 » Szeptember » 27 » Szavazz rám!
16:53:26
Szavazz rám!
2010.01.31. 10:03  SZAVAZZ RÁM!

Egy ideje csendben várom a politikusok érdemi megszólalásait, amelyek alapján a mezei választópolgárok eligazítást kapnak a pártok elképzeléseiről.

Tudod, hogy lelkiismeretük szerint szavazhassanak az országgyűlési választásokon... Na, ami azt illeti, a szokásos "addig állj fél lábon" mondás ismét csak előtérbe került, már sokadszor is a világos helyzet ismertetésének vonatkozásában. Mert hogy ebben az országban mindent lehet, csak éppen a valós helyzetnek megfelelően tájékozódni nem. Van a jelenleg regnáló kormány, aki - nyugodtan vessél rám követ - szerintem igazán kiválóan teszi a dolgát. Van egy párt, amely e mögött a kormány mögött áll, és nagyobb részt felelős az országban kialakult gazdasági helyzetért, és amely ugyanezen okok miatt jelentősen vesztett a hitelességéből.

Van a legnagyobb ellenzéki párt, - az újszülöttek kedvéért elmondom, hogy a fideszről beszélek - amely semmiféle felelősséget nem vállal azért a káoszért, ami a napjaink belpolitikáját jellemzi, és nagyban hozzájárult a gazdasági problémákhoz is.

Van a mostanában formálódó új szövetség, az emdéef és szadesz között, ami még testvérek között is igen képlékeny állapotban van, és ember nem tudhatja, milyen eredményt hozz a két párt választási eredményében. Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy drukkolok nekik. Nem azért, mert annyira kedvelem őket külön-külön, vagy akár együtt, de feltétlenül fontosnak tartom, hogy benne maradjanak közéletünkben, és nem utolsó sorban a Parlamentben. Ezt gondoltam - bármilyen hihetetlen lehet számodra, aki már olvastál tőlem egy-két véleményt - minden választást megelőzően, mert híve vagyok a sokszínű politikának, és szeretem, ha sokféle vélemény megjelenik a palettán. Most azonban még fontosabbnak tartom azt, hogy minél nagyobb szerepet kapjanak azok a mérsékelt erők, amelyek eddig is hangot adtak a szélsőjobbtól való elhatárolódásuknak. Ezek között az erők között a fidesz sajnos nem szerepel. Az a pártszövetség, amelyik egyforma hangsúllyal bírálja a parlamenti baloldalt, és a jelenleg még Parlamenten kívüli szélsőjobbot, nem alkalmas arra, hogy utóbbi előretörését megadályozza. Az a szövetség, amely szándékosan összekeveri a szezont a fazonnal, - ezzel teljesen hülyének nézve az általa oly nagyra becsült embereket - csak azt a véleményemet erősíti meg, hogy nem szabad hozzájutnia a nyolc év óta folyamatosan áhított többséghez. 

Persze tisztában vagyok a realitásokkal. Látom, amit látok, és nem vagyok boldog tőle.

Péntek este egy bulin voltam, ahol a tizenkét fős asztaltársaságban rajtam kívül összesen egy ismerősöm volt, aki a baloldallal szimpatizál. Végighallgattam azt a gyűlölettől egyáltalán nem mentes szitok-áradatot, amivel leginkább az ekhó tévében, vagy a magyar hírlapban lehet találkozni.

A társaság egyik tagja - egy nő - nem tudta rólam, hogy melyik oldalon állok. Rákérdezett, kire fogok szavazni, de azonnal előre bocsátotta, hogy az emdéefre ne szavazzak, mert áruló, az emeszpé lop, csal , hazudik, a szadesz pedig már nem is létezik, hála az égnek. A magam részéről úgy tettem, mintha végiggondolnám a javaslatát, és a következőt mondtam: - ha az emdéefre nem  szavazhatok, mert áruló, a jobbikra és a fideszre nem szavazok, mert ki nem állhatom őket, az eszdéesz pedig nem létezik, akkor nincs más választásom, mint az emeszpére adni a voksomat.

Hát, szavakkal nem tudom leírni azt a döbbenetet, ami kiült a nő arcára. Ha a szemével ölni tudott volna, valószínűleg már halott ember lennék... A buli végén - ők az elsők között mentek haza - kikísértük őket a ruhatárhoz. Mielőtt elköszöntünk volna, a nő vészjósló hangon így szólt hozzám: - aztán jól gondold meg, kire szavazol! Igyekeztem barátságosan elterelni a szót a témáról, de miután elmentek, még sokáig a fülemben csengtek a szavai.

Azt hittem, kedvel engem. Azt hittem, kedvelem.


Kategória: Politika (mert Ön megérdemli) | Megtekintések száma: 5630 | Hozzáadta:: borbolya
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter