Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » 2010 » Szeptember » 27 » Kisebbségben
15:26:55
Kisebbségben
2009.11.16. 12:12  KISEBBSÉGBEN

Tegnap olyan élményben volt részem, amit eddig nem ismertem. Nem azért, mert nem tudtam, hogy létezik ilyesmi, csak egyszerűen nem mertem kipróbálni. Mazochista játékba kezdtem.

Nevezetesen belekeveredtem egy politikai fórum labirintusába, ami két okból is izgalmasnak bizonyult. Eleinte azt sem tudtam, mi a nyavalyát csináljak, és hogy mit keresek ott egyáltalán. Fogalmam sem volt, hogyan kövessem az eseményeket. Miután erre sikerült rájönnöm, elkezdtem ízlelgetni a névtelenség szabadságát.

Nem arról van szó, hogy ne vállalnám a gondolataimat, de meglehetős hamar rájöttem, hogy kisebbségben vagyok. Nyugodtan elhiheted,nem hagytam magam, de azért időnként jól jött volna valami hathatós külső támogatás valamelyik krampácstól (jelzem, azt is tegnap tudtam meg, hogy a kartács a fórumozók körében tulajdonképpen kartársat jelent).

Egy dolgot mindenképpen meg kell állapítanom: kisebbségben lenni arctalanul és névtelenül is nyomasztó.

Ettől a gondolattól kicsit összeszorul a gyomrom, ugyanis eddig ez nem jutott el ilyen világosan a tudatomig. Az ember egy bizonyos közegben él, és dolgozik. Ismeri, vagy ismerni véli a körülötte lévő embereket legalább olyan szinten, hogy eldönthesse, mit köt az orrukra, és mit nem. Abban a pillanatban, amikor ebből a viszonylagos biztonságból kilép egy tágabb világba, helyzete nyomban bizonytalanná válik.

Például a metrón gyakran azon kapom magam, hogy megpróbálom kitalálni, vajon az utasok közül ki, milyen napilapot olvas, milyen helyeken vásárol, milyen pártra szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. Ha ugyan szavazna egyáltalán :)))

Lehet, hogy hihetetlen, de az újsággal kapcsolatban az esetek többségében igazam van. Szinte biztosra vehető, hogy a félhosszú hajú, őszülő, bajuszos-szakállas férfi - aki kopott, de valódi bőrtáskát szorongat - a Magyar Nemzetet olvassa. Előfordul, hogy a Tescós reklámszatyor, Budmil hátizsák, vagy Nike cipő gazdája jobboldali sajtóterméket lobogtat, amitől kissé összezavarodom.

Mindíg azt hittem ugyanis, hogy jobboldali "értékrend" szerint a multik termékeinek megvásárlása hazaárulás, de legalábbis a kommunista, liberális csürhe gazdaságromboló törekvéseinek ékes bizonyítéka.

Szóval ott tartottam, hogy a kisebbségi lét még akkor is félelmetes, ha a világháló ismeretlen szövevényében bármikor elmenekülhetsz a többség acsarkodása elől. Ráadásul jómagam nem vagyok az a fajta, aki mindíg visszvonulót fúj, amikor a fejében az első vészcsengő megszólal. Sőt, ilyenkor bevadulok, mint bika a vörös posztóra (mellesleg csillagjegyem szerint ez teljesen normális, sőt elvárható a részemről)!

Ilyenkor előszedem a legjobb érveket, a legfrappánsabb humoromat, a legcivilizáltabb vitastílusomat, és igyekszem elhárítani a támadásokat. A gond ott kezdődik, hogy ezzel a módszerrel annyira meglepem a másik oldalon álló partneremet, - és őszinte tisztelet a kivételnek - hogy másodpercek alatt átalakul egy jókora bunkóvá. Sértegetésbe kezd, acsarkodik és ráadásul borzasztóan viccesnek hiszi magát. Ez a legveszélyesebb pillanat, mert a vita itt vehet méltatlan fordulatot. Ha ugyanis abban az alpári modorban válaszolok, amit megérdemelne, akkor semmi sem mentene meg attól, hogy hasonlóvá váljak hozzá. Mindenre jobban vágyom, mint az efajta hasonlóságra.

Akkor inkább vállalom a kisebbségi létet, de azért egy kicsit félek.


Kategória: (Köz)Életünk | Megtekintések száma: 625 | Hozzáadta:: borbolya
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter