Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » 2010 » Szeptember » 27 » Gumicsont
16:32:41
Gumicsont
2009.12.12. 21:49  GUMICSONT

Legújabb gumicsontom a szánalmasságom, amit jobbról állandóan a képembe dörgölnek.

Nem azért, mintha nem lenne tele a hócipőm az összes nagyokossal, aki minden nap osztja az észt, de valahogy nekem soha nem volt mindegy, hogy milyen stílusban kapom a kiokosítást. Lehet, hogy meglepő, amit mondok, de az egyik - nem lényegtelen - oka annak, hogy nem a mostani ellenzéki pártok valamelyikére szavaztam, az éppen a stílusuk volt.

Pártállásodtól függően ne örülj, vagy mérgelődj, mert egyéb okai is voltak, amiért nem kellettek nekem. Minden esetre nem tetszett, ahogy azokkal, és azokról beszélnek, akik nem az ő oldalukon állnak. Akkoriban még nem tudtam, hogy úgy érzik, aki nincs velük, az ellenük van. Azóta rájöttem, hogy paranoiásak, és bizony-bizony így gondolják. Addig-addig cirkuszoltak, míg belém beszélték, hogy ellenük vagyok. Hogy ellenük legyek.

Na de kanyarodjunk vissza a szánalmasságra.

Fura módon erről a két szóról, - szánalmas, és ostoba - amit bizonyos politikusok egy öt perces interjú során politikai ellenfelük minősítésére legalább hatszor elmondanak - agymosási technikájuk lássuk be kiváló - egy régebben látott  showműsor címére emlékeztetnek. Friderikusznak volt egy Meglepő és mulatságos alcímű produkciója.

Valami miatt folyton ez jár az eszemben, pedig amit az általam most már nagyon unalmasnak talált két szó jelent, az sem nem meglepő, sem nem mulatságos. Sőt, kifejezetten gusztustalan, ordenáré, és bunkó.

Ez a minősítés olyan, mint amikor azt mondod valakinek, hogy olyan buta, mint hat pár rendőrcsizma. Egyszerűen nem lehet ellene védekezni. Nem lehet ellene érvelni. Nem mondhatja rá a sértett, hogy buta, aki mondja. Az olyan gyermekded. Olyan infantilis. Pedig mégis ezt kell tenni. Aki mást szánalmasnak, és ostobának nevez, az tudja meg, hogy ennél szánalmasabb, és ostobább dolgot nem is mondhatna. Hogy viselkedése gyermekded és infantilis. Kár, hogy van rá befogadó hallgatóság.

Pedig tudhatnák már, hogy attól még senki sem észkombájn, ha mást ostobának nevez.

Gondolom, ezek után érthető, miért bosszantanak bizonyos szófordulatok, amelyeket bizonyos emberektől rendszeresen kénytelen vagyok elviselni. Hiába próbálják elmagyarázni nekem, szerencsétlen pórnak, hogy nem rám vonatkoznak ezek a megjegyzések. Olyan, de olyan buta vagyok, hogy mindíg félreértem, amit mondanak! Hiszen ők sohasem úgy gondolják, ahogy én értem. Erre varrjál gombot!

Bevallom, még soha nem hallottam - de ha igen, nem voltam tudatában, mit hallok - kalotaszegi legényest. Különösen nem őszi alkonyon, valahol messze, Erdély szívében. Őszintén szólva, nem is igazán az én stílusom - mostanában Madcomra bukok. 

Bevallom, az átkosban nagyon büszke voltam a magyarságomra, pedig nem hallottam úton-útfélen, hogy büszkének kell lennem. Egyszerűen csak jött. A "testvéri országok"-ból érkező úttörőkkel táboroztam, - úttörővasutas voltam ugyanis, akár hiszed, akár nem. Piszok büszke vagyok rá a mai napig  - és nagyon örültem, hogy Magyarországot képviselem közöttük. Nem éreztem magam gyökértelennek, amikor külföldön voltam, és nem kis szerénytelenséggel magyaráztam, hogy nálunk hogy és mint mennek a dolgok. Hogy milyen finomak az ételeink, a boraink, és milyen kedves, vendégszerető nép a miénk.

Nem éreztem különbnek magamat más népek gyermekeinél, mert úgy gondoltam, hogy őket is anya szülte. Szóval elég jól elvoltam. Ma már rájöttem, hogy ez nagyon ciki.

Aki jól érezte magát a bőrében a "komcsik" - ez is milyen idétlen egy szó - országlása alatt, az nem is magyar ember. Az egy senkiházi, jöttment, áruló, zsidóbérenc és a többi.

Ma már inkább szégyellem,  hogy magyar vagyok. Elment a kedvem a büszkeségtől. Az ország az örökös cirkuszoktól hangos, a gyűlölködés, a kirekesztés, a zsidó és cigányellenesség elfogadottá - sőt lassan trendivé - vált.

Ráadásul ismét felvilágosított az írott sajtó egyik képviselője,  - siralmas, hogy ilyen írásokat produkáló emberek még taníthatnak is - hogy mindezeket a szörnyűségeket csak kitalálom. Mert bennem lakik az ördög. Gyökértelen vagyok, szánnivalóan menthetetlen és ráadásul unalmas.

Ő már csak tudja!

A TELJES CIKKET IROMÁNYT ITT OLVASHATOD


Kategória: (Köz)Életünk | Megtekintések száma: 4826 | Hozzáadta:: borbolya
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter