Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » 2010 » Szeptember » 27 » El a kezekkel!
16:44:55
El a kezekkel!
2009.12.14. 20:40  EL A KEZEKKEL!

Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy mi lesz ennek a válságnak a vége, és főleg, hogy mikor lesz már végre vége? Mit tennék, ha döntési helyzetben lennék?

Mivel a gazdasági helyzet elég nyamvadt, az sajnos biztosnak látszik, hogy további kiadáscsökkentésekre van szükség. Lássuk csak, hogy is fogjunk hozzá?

A kormány önkormányzatokat sújtó tervezett megszorításaira az ellenzék azonnal rárepült "el a kezekkel az önkormányzatoktól" jelszóval. Ha én dönthetnék tojnék a fejükre.

Bizony-bizony elidőznék kicsinykét az önkormányzatoktól elvonni szándékozott milliárdoknál (végül 70 milliárddal csökkentették a hivatalok finanszírozását a tervezett 120 milliárdos elvonáshoz képest).

Mielőtt azt hinnéd, hogy csak okoskodom, tájékoztatlak, hogy magam is a közszférában dolgozom, ezért közelről - nagyon közelről - látom tehát a csordogáló millókat. Egy nagy és gazdag önkormányzat munkatársa vagyok.

Becslésem szerint legalább 100, hasonló kategóriájú önkormányzat van az országban (ha csak a kerületeket, a megyei jogú városokat, és az iparosodott országrészek nagyközségeit és kisvárosait számolom). Csak megsaccoltam, de a számuk szerintem inkább több lehet ennél, mint kevesebb. Számoljunk egy picikét!

Azokból a tételekből, amelyeket Több pénzt című! bejegyzésemben felvázoltam (településmarketing, reprezentáció, személyi juttatások különös tekintettel a vezető köztisztviselők külön juttatásaira, és bérére, vállalkozói szerződések, különös tekintettel az ügyvédi munkadíjakra és tanácsadói szerződésekre), egyenként legalább 100 millió forintot megtakaríthatnának az említett méretű önkormányzatok, ami összességében 10 milliárd forintot tenne ki.


Bizonyára van a további 3100 önkormányzat közül legalább 2500, amelyik költségvetésének hasonló sorairól meg tudna spórolni 25-25 millió forintot. Ez 62,5 milliárd forintot tenne ki. Ha a két forrásból megtakarított pénzeket összeszámoljuk, már 72,5 milliárdnál tartunk.

Amennyiben az állam visszaveszi az oktatási intézmények nagy részének fenntartását, és az önként vállalt feladatok közül néhányról lemondanak a helyi önkormányzatok - pl. a nyugdíjasok számítástechnikai oktatása is ilyen - szerintem már meg is van a 120 milliárd.

Tehát nevezz demagógnak, - én is lehetek demagóg, ha politikai elitünk szemrebbenés nélkül etet meg velünk minden maszlagot - de nyugodtan elhiheted, hogy van pénz az önkormányzatoknál mindenre, ami ami nem fontos. Amúgy egyáltalán nem izgat, hogy elvonják-e a pénzt, vagy nem.

Tisztában vagyok vele, hogy nekem személy szerint ettől sokkal kevesebb nem lesz a zsebemben. Ugyanis most is olyan kevés a fizetésem, hogy már fizetésnapon már üres a bankszámlám.

Viszont nagyon megnyugtatna, ha a főnökeim nem vinnének hatszor annyit haza, főként hatodannyi munkáért, mint én.

Nem fogom megjátszani magam, igenis zavarnak a jövedelmi különbségek, amelyek már olyan méreteket öltöttek, mint a Csomolungma!

Ó igen, dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Kategória: (Köz)Életünk | Megtekintések száma: 4841 | Hozzáadta:: borbolya
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter