Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Szieszta » Pihengetünk

Utazási irodák, avagy ahová lépek, fű nem terem
Nem tudom ki, hogy van vele, de én nagyon szeretek utazni.

Gyönyörű helyeken jártam már Magyarországon is, de az úti célok tekintetében a szívemben megkülönböztetett helyen van Görögország. Sokszor mondogatom, hogy előző életemben valószínűleg görög voltam, mert valahányszor szerencsém volt eljutni ebbe a csodálatos országba, az első percben otthon éreztem magam.

 Először 1991-ben, egy számomra ismeretlen utazási iroda szervezésében jártam Közép-Görögországban. Egy iszonyú régi Mercedes busszal mentünk, aminek olyan keskeny ülései voltak, hogy alig fértünk el a párommal egymás mellett. Kín-szenvedés volt az egész utazás, ami a kényelmetlen körülményeket illeti. Nem nagyon foglalkoztatott az utazási iroda neve, mert annyira örültem, hogy végre láthatom a tengert. Amikor megérkeztünk Kamena Voulába, - ahol a szálláshelyeink voltak – azonnal éreztem, hogy ez az én világom. Hazaérkezésünk után máris visszavágytam.

Aztán jó néhány évig nem sikerült beteljesíteni a vágyamat, egészen 1997-ig. Akkor ugyanis egy munkahelyi tombolán nyertünk egy kétszemélyes utat Korfu szigetére 100.000 Ft értékben. A szervező a Great Tours Utazási Iroda volt (ez a cég aztán néhány év múlva becsődölt).

Repülővel utaztunk, ami felfoghatatlan élmény volt számomra. Soha nem felejtem el, hogy amikor a stewardes elkezdte magyarázni a mentőmellény használatát, először nem is értettem, mi szükség lehet a mellényre. Amikor leesett a tantusz, – hiszen Korfu egy sziget, és a tenger fölött fogunk elrepülni – hirtelen majdnem rosszul lettem. De hát én nem tudok úszni, és mi lesz, ha jönnek a cápák? A következő pillanatban belenyugvással leszögeztem magamban, hogy valószínűleg semmivel sem rosszabb cápák martalékaként, mint a földnek csapódva végezni.  De mint látod, túléltem. Az első repülős utat még három követte: még egyszer Korfu, később Rodosz, majd Kos sziget örülhetett a látogatásunknak. Egyik évben majdnem hűtlenek lettünk Görögországhoz.

Befizettünk egy buszos Thasszosz-szigeti útra a Jorgos Travel Utazási Irodánál. Sejted, hogy éppen abban az évben csődölt be ez az utazási iroda is, úgyhogy a kiszemelt sziget meglátogatását el kellett halasztanunk.

Azóta fontossá vált számomra, hogy körültekintően válasszak az utazási irodák kínálatából. Rájöttem, hogy jobb gyanakodni, ha túl alacsonyak, (talán irreálisak is) az árak. A tapasztatok azt mutatják, hogy az utazási irodák olyan piaci versenyben futnak versenyt, ahol nagyon nehéz talpon maradniuk. Túl sok akciós utat szerveznek és alul licitálják egymást, aminek egyenes következménye, hogy nyereség besöprése helyett rendesen veszteséges az üzletük.

Az utas pedig könnyen hoppon maradhat, ha nem vigyáz.
Kategória: Pihengetünk | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 530 | Címkék (kulcsszavak): Görögország, utazási iroda, utazás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter