Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Szieszta » Pihengetünk

A pihenés ára, avagy ingyen ebéd elfogyott
Alapvetően pesszimista – vagy inkább realista – ember lévén, egyre inkább úgy látom, hogy az ember pihenése sokkal többe kerül, mint amit a szállodában, büfében vagy étteremben, netán egy jó kis borozóban elkölt az üdülés alatt. Az üdülés ára napjainkban sokkal magasabb, mint hisszük.

Lássuk csak.

Először is, ha elég szorgalmas vagy, teljesen üres íróasztalt hagysz az irodában. Ha szerencsés is vagy, lesz, aki helyettesít a távollétedben. Mint már említettem, alapvetően pesszimista vagyok, és tudom, hogy az üdülés ára először is tartalmazza azt a töméntelen mennyiségű munkát, amit majd akkor találsz az íróasztalodon, ha visszatérsz a nyaralásból.

 Az üdülés ára magában foglalja azt az összeget is, amit a jutalmadból az fog megkapni, aki helyettesített, amíg nem dolgoztál. Ráadásul ne hidd, hogy nem marad így is elég elvégzendő munka a részedre! Ha ez idő alatt netán - valamilyen csoda folytán - kiderül, hogy nemcsak pótolható vagy, hanem a helyettesed sokkal jobban megfelelt a feladatnak, az üdülés ára akár a munkaköröd, vagy az állásod elvesztése is lehet. Jó, tudom, ez már szélsőséges borúlátás, de ha esély van rá.

Ha ennek ellenére mégis el mersz menni szabadságra, akkor jól teszed, ha nagyon vigyázol magadra. Az üdülés ára ugyanis könnyen növekedhet például egy jó kis ínszalaghúzódással, lábtöréssel, ha síelni mész, vagy egy mérgező  medúzacsípéssel, ha a tengerpartot választod. Nem elég, hogy külföldön fizetheted az orvosi ellátást, el lesz tolva az egész üdülésed, plusz lábtörés esetén itthon még betegállományba is kényszerülsz.

Na de tegyük félre a tréfát!

Az üdülés ára napjainkban, a gazdasági válság idején valóban sok mindentől függ. Sokan vannak, akik meg sem tudják fizetni. A szerencsésebbek vegyék igénybe üdülési csekkjüket, és nézzenek körül Magyarországon. Nagyon sok gyönyörű tájat lehet felfedezni, és csodálatos helyeket lehet megismerni.

A magam részéről legjobban Heves megye gyöngyszemét, Eger városát szeretem. Már nem is tudom megszámolni, hányszor jártam ott. Imádni valóak a hangulatos utcácskák, a csodálatos barokk épületek. Látszik, hogy az ott lakók szeretik a városukat, és a városukba látogató idegeneket. Vedd észre a török korból ránk maradt építészeti remekműveket, és add át magad a különböző kultúrák keveredéséből áradó varázslatnak! Ha romantikus estére vágysz, ne hagyd ki a sétát a Szépasszonyok Völgyébe! Ülj le az egyik pincében, és élvezd az este símogató hűvösét, miközben az isteni egri bort kortyolod! Aztán sétálj vissza szerelmeddel a szállásodra, gyönyörködve az „egri csillagok”-ban. De előbb üljetek le egy padra az Érsekkertben, és örüljetek egymásnak. Az üdülés ára mindjárt nem tűnik olyan magasnak, ha hagyod, hogy magaddal ragadjon a Vár hangulata, vagy a Dobó tér nyüzsgése. Érdemes a város meglátogatására előre készülni, és olyan időpontot választani, amikor rendezvények vannak.
Nem hagyhatod ki a városi strandot, ami most már élményfürdővel is rendelkezik. Csodálatos parkjában évszázados fák alatt hűsölhetsz, ha már nehezen viseled a perzselő nap fényét. Az üdülés ára ezen a helyen felejthető, és felejtendő!

Biztos, hogy még nagymama korodban is emlékezni fogsz erre a csodálatos helyre, és biztos lehetsz benne, hogy az üdülés ára többszörösen is megtérül.
Kategória: Pihengetünk | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 512 | Címkék (kulcsszavak): üdülési csekk, szabadság, kikapcsolódás, Eger | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter