Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Lelked tükre » Szimetria

Drágám, a kölykök ruhái összementek!
Amikor fiatal anyuka voltam – már rég felnőttek a gyerekeim – nagyon értettem gyerek ruhák vásárlásához.
Egészen egyszerűnek tartottam, hogy ránézek a gyerekeimre, megsaccolom a méretet, és megveszem nekik a ruhákat.
Azt hiszem, minden gyakorló anyuka így van ezzel. Valahogy együtt növünk fel a gyerekeinkkel, és a zsigereinkben érezzük, ahogy növekednek. Látni nem látjuk, inkább csak érezzük.

Valószínűleg addig tart ez az érzés, amíg rá nem döbbenünk, hogy egyre kevésbé akarják, hogy lássuk minden rezdülésüket, és minden egyes új pattanásukat. Amikor először magukra zárják a fürdőszoba ajtót, és elhagyják a helyiséget, ha telefonálnak. Ez az életkor hamarabb eljön, mint gondolnánk. Amikor a saját gyerekeimnél bekövetkezett a változás, azonnal elvesztettem a gyerek ruhák vásárlásához szükséges szemmértékemet. Eleinte egyszerűen csak kicsi volt a méret, amit választottam. Valószínűleg még nem tudatosodott bennem, hogy a srácok megnőttek. Később már minden megvásárolt darabnak ronda volt a színe, vagy rémes a fazonja.

Következett az a korszak, amikor együtt mentünk vásárolni, mert a pénzt nem bíztam rájuk szívesen. Esetleg olyasmit vesznek, amire nincs szükségük, vagy amit rövidesen ki kell dobni, mert kifakul, kinyúlik, vagy elszakad. Ez a korszak nem tartott sokáig. Hamar meguntam, hogy órákon át járjuk az üzleteket, ami nekem tetszett, az nekik még véletlenül sem. Rá kellett jönnöm, hogy nem egyszerűen megnőttek, hanem felnőttek a gyerekeim. Rémes érzés volt. Egy darabig nem tudtam, mit kezdjek magammal. Volt egy időszak, amikor olyan szinten vettek semmibe, hogy nem tudtunk egymással szót érteni.

Aztán ez a korszak is elmúlt, és visszataláltunk egymáshoz. Igazi felnőttek lettek. Számomra egyszer és mindenkorra vége lett a gyerek ruhák vásárlásának.
Ma már van három unokám, akiket jobban szeretek mindennél és mindenkinél a világon. Mindenben és mindenkor ők az elsők. A lányom ajándékozott meg velük. Hogy őszinte legyek, én szinte soha nem vásárolok nekik semmit. A lányomnak adom inkább a pénzt, hogy azt vegyen belőle, amire a leginkább szükségük van. Szerencsére a gyerekeknek mindenük megvan, mert a vejem szüleinek van lehetőségük arra, hogy segítsék őket mindenben. Meg is teszik, nagyon rendesek, és tisztelem őket ezért.

A gyerek ruhák vásárlása azonban nekik is gondot okoz. Valahogy elvesztették a szemmértéküket. Valószínűleg hasonlóképpen, mint én.
Lehet, hogy furcsának találod a történetemet, de még nagyon fiatal vagy. A te kislányod még nem zárja magára a fürdőszobát, és nem megy át másik helyiségbe, ha telefonál. De hidd el, ez a sors minden szülőnek kijár.

Erre mondják a nálam sokkal bölcsebbek: ez az élet rendje.
Kategória: Szimetria | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 762 | Címkék (kulcsszavak): felnőnek a gyerekek, gyerekcipők, gyerekruhák | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter