Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Lelked tükre » Szimetria

Csingilingi
Amikor még fiatal voltam és üde, - persze most is üde vagyok, de sajnos már csak lélekben fiatal – nagyon ügyeltem a tartalom és forma egységére.

Azaz arra, hogy csinos, divatos ruhákban járjak, megfelelő cipővel, táskával természetesen. Bevallom leginkább a fülbevalók vonzottak. Annyi bizsu fülbevalót te még életedben nem láttál, amennyivel én felszerelkeztem. Nem voltam képes bemenni egy üzletbe anélkül, hogy ne választottam volna egy újabb „csingilingit”. Jól álltak nekem a színes gyöngyökből készült csacska modellek, de nem vetettem meg az ezüstből készült, igényes darabokat sem. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a fülem viszket, amikor a bizsu belekerül. Semmi baj, néhány napig mellőzzük – gondoltam. Valóban elmúlt a viszketés három, négy napon belül. Akkor kiválasztottam a készlet legújabb darabját, és boldogan felékszereztem magam. Igen ám, de a viszketés újra kezdődött. Újabb szünet, újabb próbálkozás.

A helyzet változatlanul reménytelennek látszott. Akkor rájöttem, hogy allergiás lettem valamilyen fémre, amit a bizsuk tartalmaztak. Csak semmi pánik! – vígasztaltam magam. Ott vannak még a vésztartaléknak elrakott helyes kis ezüst fülbevalók gyöngyökkel, gyöngyök nélkül. Gondolom sejted a poént: az ezüst ékszerekre ugyanúgy reagált az a csinos kis fülem. Akkor rádöbbentem, hogy az életemet gyökeresen át kell alakítanom: át kell váltanom az arany fülbevalók használatára.

Sajnos – ma már tudom – a többesszám használata az arany esetén némi túlzásnak bizonyult. Egész eddigi életemben mindössze két arany fülbevalós sikerült szereznem, és ezeket is édesanyámtól kaptam. Ezek közül az egyik – biztosan ismered azt a bedugós-rápattintós módszerrel záródó fazont – szerzett már néhány kellemetlen percet. Igaz, a fülem nem viszket tőle, viszont egész egyszerűen nem tudom kikapcsolni. Ha felteszem, soha többé nem tudom levenni. Viccesnek találod? Akkor elmesélek egy rövid kis történetet, csak azért, hogy okulj belőle.

Körpanorámás fogröntgent akartam csináltatni. Az asszisztens felvette az adataimat, megkért, hogy várjak, amíg szólítanak, és legyek szíves kivenni a fülbevalót a fülemből. Persze én már eleve úgy mentem oda, hogy tudtam, ezzel a feladattal képtelen leszek megbírkózni. Szófogadóan bólintottam, és ültem tovább, a soromra várva. Amikor beszólítottak a röntgenbe, az asszisztens futó pillantást vetett rám, és könnyed hangon megismételte a kérést: hölgyem, akkor legyen szíves kivenni a fülbevalót! Mire én nemes egyszerűséggel közöltem, hogy nem veszem ki. Aztán – látva a döbbenetet az arcán – hozzáfűztem az idétlennek tűnő magyarázatot: sajnos nem tudom kivenni.

Szerintem a nő pillanatok alatt levonta az értelmi szintemmel kapcsolatos következtetéseit. Ha önnek van fölösleges 4000 Ft-ja, amit kidobhat az ablakon, ha nem sikerül a felvétel, akkor maradhat a fülbevalója – engedélyezte kegyesen. A fülbevaló márpedig maradt és a felvétel is sikerült.

A tanulság – ami nem maradhat el – annyi: ha a fülbevalód ragaszkodik hozzád, számíts az röntgen asszisztens megvetésére.
Kategória: Szimetria | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 535 | Címkék (kulcsszavak): bizsu, fülbevaló, divatékszer | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter