Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Lelked tükre » Szimetria

Anyák napjára
Amikor még kicsi gyerek vagy, feltétel nélkül szereted az anyukádat. Nagyobb testvéred, nagyszüleid, vagy apukád minden május első vasárnapján kézen fog, és titokban megsúg neked egy anyáknapi köszöntőt azzal, hogy édesanyádat ezekkel a szavakkal üdvözöld. Akkor még nem érted, mi szükség van erre, de megteszed, mert jó gyerek vagy.

Amikor kicsit nagyobb leszel, a szeretetednek feltételeket szabsz. Meg akarod kapni, amire vágysz: szabadságot, ruhákat,új mobiltelefont... Ha nem teljesül a kívánságod, megbünteted a mamádat. Megvonod tőle az egyetlen dolgot, ami fontos neki, a szeretetedet. Szerencsére a megvonás általában nem szokott sokáig tartani, legtöbbször azért, mert a zsarolásod eléri célját. A mama szíve meglágyul, mert az ő szeretete feltétel nélkül a tiéd. Mivel megtanultad a leckét kiskorodban, az anyáknapi köszöntőt most már soha nem felejted el. Nem kell a tesó, a nagyi, vagy apu segítsége, tudod a dolgod.

Az anyáknapi köszöntő lényegét és értelmét egészen addig nem fogod megérteni, amíg saját gyereked nem lesz. Ha apuka lesz belőled, megsúgod csemetédnek, mit kell tennie. Ha anyuka leszel, elolvadsz a gyerek esetlen, de jól betanult szavaitól. Elmondod neki, ha már nagyobb lesz, hogy ne költsön rád pénzt, elég, ha a szeretetét adja. Amikor megbüntet, mert nem kap új mobilt, és több szabadságot, valamitől összeszorul a gyomrod, és tehetetlenül azon rágódsz, mit tegyél. Mert szereted őt és jót akarsz neki, viszont tudod, hogy nem mindig az a helyes döntés, ha megkapja, amit akar.

 Felnőttél, és anya lettél, de édesanyád számára mindig gyerek maradsz. Az anyáknapi köszöntőt minden május első vasárnapján elmondod neki, és átadsz egy szál virágot. Megtanultad a leckét, legalább is azt hiszed. Pedig tévedsz. A tudás akkor lesz a tiéd, ha már unokáid lesznek, akik emlékeztetnek a múló időre. Amikor édesanyádat dédinek hívják, te pedig nagyivá érsz, és minden családtagodért egyformán aggódsz. Jobban fáj neked a gyerekeid, unokáid, édesanyád fájdalma, mint a saját bajaid. Szeretnél gyerekeid és unokáid helyett köhögni, amikor megfáznak, és megkímélni őket szerelmi csalódásoktól, munkahelyi gondoktól, mindentől és mindenkitől, ami vagy aki bántja őket.

Észreveszed, hogy édesanyád arcán mélyebbek a ráncok, mint tegnap voltak. Fáradt kezén sötétebben futnak az erek. Megérted, hogy az anyáknapi köszöntő a legfontosabb dolog az életedben. Minden este elrebegsz egy imát elalvás előtt, hogy még sok-sok év májusának első vasárnapján elmondhasd – és meghallgathasd - az anyáknapi köszöntőt, és átnyújthass egy szál virágot édesanyádnak.
Kategória: Szimetria | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 555 | Címkék (kulcsszavak): édesanya, anyák napja, ajándék édesanyáknak | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter