Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Lelked tükre » Szimetria

A könyv a leghűségesebb barát
Amikor elkezdtem felnőtt életemet, – ez nem tegnap volt – első fizetésemet könyv vásárlásra, és esküvői cipő beszerzésére fordítottam.

Aztán a ’80-as években a könyv vásárlás a szenvedélyemmé vált. A mai napig megőriztem az akkoriban nagyon népszerű Sirály és Albatrosz kiadásban megjelent krimiket, és nagy becsben tartom azon írók műveit, akiket ifjúkoromban zártam a szívembe. Az évek során Robert Merle hűséges maradt hozzám, míg az esküvői cipőre fordított összeg fölösleges pénzpocsékolásnak bizonyult, ugyanis már régen elváltam. A könyv vásárlás az internet elterjedése előtt szertartásnak számított.
Akár könyvesboltban, akár munkahelyi könyvterjesztőnél vásároltam, – bizony, régen voltak a munkahelyeken könyvterjesztők, és igen eredményesen működtek – nagy izgalommal vettem a kezembe a könyveket. Szerettem a nyomdából frissen kikerült művek illatát, a lapok tisztaságát. Igaz, még nem volt szükségem szemüvegre, - amit manapság már nem mondhatok el magamról – és a megfizethető árak miatt a könyv vásárlás még nem számított luxus kiadásnak.

Ami a legszebb az egészben, hogy a megvásárolt könyveket el is olvastam. Persze akkoriban is voltak emberek, akik csak a státusz szimbólum miatt kerítettek sort könyv vásárlásra, de ha kinyitották a szájukat, rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy soha le nem vették a műveket a könyvespolcról. Attól félek, hogy napjainkban már csakis utóbbiak férnek hozzá a könyv vásárláshoz.

Az árak a fizetésekhez képest annyira megemelkedtek, hogy be kell érnem a kiadványok megcsodálásával. Kezembe veszem és megtapintom őket, beszívom az illatukat, aztán szépen visszateszem őket a helyükre. A könyv vásárlás szertartása ma már nem létezik. Nem csak azért, mert sokunknak nem telik rá, hanem azért, mert egyre személytelenebbé válik. Az online könyváruházak, és csomagküldő szolgálatok megkönnyítik ugyan a könyv vásárlást, de a varázslat eltűnt az életünkből.

Sajnos gyermekeink és unokáink már nem is akarják olvasásra „fecsérelni” az idejüket. Minden információt a tévéből és az internetről szereznek meg. Ennek persze vannak előnyei is, de éppen a legfontosabb marad ki az életükből: a válogatás lehetősége és a könyv vásárlás izgalma.
Kategória: Szimetria | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 521 | Címkék (kulcsszavak): olvasás, könyv, online könyvvásárlás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter