Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahol élünk » Házon kívül

Takarítónőőő....
A sokak által irigyelt, és a hiedelem szerint jól fizetett közszférában dolgozom. Harminc éve.

Mérlegképes könyvelő vagyok, és viszonylag átfogó ismereteim vannak az államháztartási  pénzügyi munka terén. Kevés olyan munkakör van a szűkebb munkahelyemen, amit ne mernék és tudnék ellátni.

Nem tudok megélni a fizetésemből.

Már most sem, pedig még kapok egy kis többletet a 13. havi bér kompenzálásából. Nincsenek luxus igényeim, tulajdonképpen szinte nincsenek is igényeim. Szeretném kifizetni a rezsit, a hiteleim törlesztő részleteit, és jó lenne, ha maradna valamennyi pénzem az életre is. Az előző három „vágyam”-ból kettőt tudok finanszírozni, és még azt is csak szűken. Te melyiket mernéd kihagyni a három közül?

Úgy döntöttem, keresek valami másodállást, mondjuk iroda takarítást vállalok. Találtam is a lakóhelyem közelében egy munkát, méghozzá munkaerő közvetítő cégen keresztül. Elég bonyodalmas volt a céghez való belépés folyamata. Az ügyintéző, aki felvett, nem volt éppen a helyzet magaslatán.

Minden esetre hozzáláthattam az iroda takarítás bonyolult feladatához. A bonyolult kifejezést egészen komolyan gondolom. Amikor az első napon a munkahelyi vezetőm egy takarító kocsit mutatott nekem mindenféle tisztítószerekkel és különféle színű porrongyokkal megrakva, rádöbbentem, milyen keveset tudok a takarításról. Attól féltem, alkalmatlan leszek az iroda takarítás összetett műveleteinek agyi feldolgozására.

Ez még nem minden. Az irodaház - ahol a munkát végeztem – első időben kísértetiesen hasonlított egy kibogozhatatlan labirintusra. Négy lépcsőház és négy lift a tájékozódási képességeimet maximálisan kimerítette. Már attól elfáradtam, hogy megtaláljam az épületben általam takarítandó szintet.

Aztán belerázódtam. A házba beléptető kártyával jutottam be, úgy gondoltam biztonságos helyre kerültem.
Egyik este feltűnt a folyosón két fiatal férfi, akik elmélyülten beszélgettek. Én igyekeztem a napi takarítás nehezén hamar túljutni, ezért szokásom szerint – mivel zárható szekrény, vagy fiók az iroda takarításhoz nem jár - lehajítottam az egyik üres székbe a táskámat. Összeszedtem a takarító szereket és hozzáláttam a munkához.

Mikor végeztem, fel akartam kapni a táskámat, hogy hazainduljak. A táskának se híre, se hamva nem volt. Az összes hitelkártyám, bankkártyám, tb, adó és személyi igazolványom, minden személyes holmim köddé vált.

A mai napig sem értem, hogy történhetett. Hogyan juthatott be az épületbe illetéktelen? Vagy talán az irodaház egyik dolgozója tette? Szerintem soha nem fogom megtudni. Minden esetre a következő néhány napom azzal telt el, hogy az ellopott okmányokat beszerezzem és a kártyákat letiltsam.
Ezekhez a műveletekhez persze pénzre volt szükségem. Így aztán az iroda takarítás egyelőre még csak pénzembe került, anélkül, hogy egy huncut fillért kerestem volna a fizetésem kiegészítésére.

Ma sem tudom, hogy védhettem volna ki a lopást, de jó lenne, ha ezt nem nekem kellene kitalálnom, hanem azoknak, akik kiközvetítik a  munkaerőt különböző helyekre. Ennyi biztonság talán még a takarítóknak is jár.
Kategória: Házon kívül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 521 | Címkék (kulcsszavak): takarítás, közszféra, másodállás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter