Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahol élünk » Házon kívül

Mellékállás mellékesen
Nagyon jó munkahelyem van, szeretem a munkámat és a munkatársaimat. Ezért keresek egyfolytában mellékállást.

Hogy értsd, elmagyarázom.

Egyszer régen – de azért nem mégsem volt olyan rég, mint ahogy elsőre hiszed – „odafönt” valami nagyon okos ember kitalálta, hogy a közszférában legyen mindenki diplomás. Aki pedig diplomás, annak háláljuk meg, hogy oly sok évig ült az iskolapadban és hagyta, hogy a tudás eljusson a buksi fejébe. Fizessünk jó sok pénzt a képzett embereknek!

Eddig rendben is van, bár tulajdonképpen ha jól belegondolok, ugyanazt a munkát végzi, mint én. Lehet, hogy sokkal többet hibázik a kelleténél, és valójában tőlem tanulja meg, hogy is kell azt a sok tudást - amit a főiskolán, egyetemen a buksijába töltöttek – a gyakorlati munka során alkalmazni, mégis kétszer annyit keres, mint jómagam a középfokú végzettségemmel, és harminc éves gyakorlatommal. Nehogy véletlenül félreértsd a mondókámat: nem vagyok egy buta őskövület, aki még azt sem tudja, melyik gombot kell megnyomni a számítógépen, ha be akarja kapcsolni (igaz, az SMS íráshoz már fel kell vennem a szemüveget, de ennek nincs jelentősége ebben a témakörben).

Szóval mellékállást keresek, hogy kiegészítsem a jövedelmemet, ami olyan kevés, – még az éppen most tervezett 13. havi bérmegvonás nélkül is –hogy tulajdonképpen szégyellem magam, hogy ennyiért gürizek.

Mert nyugodtan elhiheted, meló az van bőven. Elfelejtettem az előbb, hogy a diplomások kevés kivételtől eltekintve nem igazán akarnak kulimunkát végezni. Az rangon aluli. Valakinek a fénymásolást, borítékolást, és hasonló finomságokat is meg kell csinálni, ehhez pedig nyilván túlképzett egy diplomás. Valóban nem kell hozzá ész, csak rengeteg idő és nagy kitartás, mert borzasztóan unalmas feladat, hidd el!  Az ember alig várja, hogy valami mást is csináljon már végre.

Visszatérve a mellékálláshoz. Egyfolytában a hirdetéseket böngészem. Valahogy úgy képzelek el egy mellékállást, hogy nem kell feltétlenül adott helyen lennem, hogy elláthassam a munkát. Hozom, viszem a cuccot, elvégzem a feladatot, és megkapom a fizetséget. Azt hiszem ilyen mellékállás nem is létezik. Véleményem szerint kizárólag azért, mert sok esetben egy főnök attól főnök, mert van legalább egy beosztottja, aki azért ül az előszobában, hogy felvegye a telefont, és lesse az úr parancsát. Szerintem ez a legnagyobb butaság, ami létezik.

A munkáltatóknak az lenne az érdeke, hogy ne kelljen valakinek a szájába rágni, hogy mit tegyen. Kiadni a munkát, ellenőrizni a teljesítést, és fizetni. Nincs gond irodára, számítógépre és egyéb technikára. Ja, de akkor fel kéne emelni a telefont…

Talán jobban jársz, ha lottózol...
Kategória: Házon kívül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 494 | Címkék (kulcsszavak): kiegészítő jövedelem, diploma, mellékállás, másodállás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter