Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahol élünk » Házon kívül

Akiket választunk - politika
Négyévenként megadatik a lehetőség arra, hogy megválasszuk Magyarország parlamenti képviselőit.

Vicces, de amikor az alkalom elérkezik, sokan csak legyintenek. Eszem ágában sincs szavazni, teljesen mindegy, kire szavazok! Mind egyformák. - mondják. Ami persze kicsit igaz is.

Az utóbbi időben sajnos egyre gyakrabban kényszerülök arra, hogy felülvizsgáljam nézeteimet. A meggyőződésem szilárd, de mostanában nem tűnik megingathatatlannak. Ez persze nem tölt el túl nagy örömmel, mert az elveimet senki kedvéért nem adom fel. Viszont nagyon szerény a felhozatal elveim képviseletében. Nagyon, nagyon szerény.

Emlékszem az első demokratikus választásokra a rendszerváltás hajnalán (hű, milyen patetikusra sikerült, de klassz, nekem tetszik). Fiatal asszony voltam, két kicsi gyerekkel, és abszolút nem érdekelt a politika. Azt sem tudtam, mi a különbség a miniszter, és a miniszterelnök státusz között. Férjem dolgozott, - akkor még volt férjem - rendben voltak az anyagi körülményeink (a házasságunk mondjuk éppen ebben az időben kezdett zátonyra futni).

A pártok kampányoltak, nekem pedig fogalmam sem volt, hogy mi történik körülöttem. Ezért aztán el sem mentem a választásra. Ma már örülök neki, hogy nem asszisztáltam ahhoz a gazdasági ámokfutáshoz, aminek - meggyőződésem szerint - még most is a levét isszuk.

Szép, szép, hogy oda utazunk, ahová csak akarunk, de azt nem igazán tudom, hogy miből. Mert sajnos a munkanélküli segélyből, minimálbérből, vagy a közszféra alján kapott könyöradományból nem igazán futja ilyesmire.

Attól félek, hogy a következő választásnál én is csatlakozom a nem szavazók táborához.

Most aztán igazán nem szeretnék asszisztálni, mert nem kell jósnak lenni hogy lássuk, a társadalom nagy része mindig a vesztes oldalon marad.
Kategória: Házon kívül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 519 | Címkék (kulcsszavak): politika, demokrácia, meggyőződés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter