Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahogy élünk » Házon belül

Szarkofág
Nem tudom meséltem-e már, de legfeljebb rám szólsz, ha unod. A kert végében volt egy két helyiségből álló bungaló, – persze ne gondolj valami különlegességre – még apu építette vagy negyven évvel ezelőtt sóskúti mészkőből, téglából és agyagból. Amolyan „magad uram, ha szolgád nincs” építmény. A tetejét valami nagyon régi hullámpala fedte. Minden esetre sok évig szolgált garázsként, és itt tároltuk a kerti szerszámokat is. Apu minden évben szépen rendbe tette. Kijavítgatta a vakolatot, lefestette a falat.

De apu már tíz éve meghalt, így a bungi szép lassan lepusztult. Az egyik felét néhány éve kénytelenek voltunk lebontani, mert beázott és a falak elkezdtek kifelé dőlni. Aztán két éve lebontottuk a másik felét is.

A fiam szép takaros kupacokat rakott a lebontott anyagokból – persze csak ideiglenesen, amíg nem sikerül konténerre összekuporgatni vagy harmincezer forintot.  Egyik kupac a termésköveket és az elkorhadt faanyagot tartalmazza. A másik kupacban hevernek a tüzelésre alkalmas fahulladékok. Igaz, nincs miben eltüzelni a fát, de sebaj, jó lesz majd valamire (vagy nem). A harmadik kupacba összegyűjtötte az időközben folyamatos növekvő gazt, amit időnként lesarlóz. Majd egyszer, ha kiszárad, eltüzeljük. Van még egy kupac, de ez igazán mutatós. A lebontott téglák kis toronyhoz hasonlóan egymásra rakva várják jobb sorsukat egy alig használt raklapon.
A kerítés mellett kaptak helyet az alig használt hullámpala lapok. Gondolhatod, milyen felemelő a látvány. Ráadásul a kerti szerszámok lassan elfogynak, mert nincs hová tenni őket. Jobb híján a ház sarkának támasztva áznak és rozsdásodnak.

A fiam leleményes fickó! A hétvégén nekilátott, hogy a lehetőségekhez képest rendet rakjon a Cséri-telepen. Térült-fordult, intézkedett, miközben én a lakásban tettem a dolgomat. Eltelt néhány óra, mikor a gyerek bejött szólni, hogy mutatna valamit. Nagyon meglepődtem, amikor megláttam a művét.

Téglából helyre kis szalonnasütő-helyet épített, mellette pedig – elsőre egy szarkofágra hasonlító építmény díszelgett. Ez utóbbi fa tárolás céljára készült. Sajnos a szarkofágos megjegyzést nem bírtam magamban tartani, amitől fiú gyermekem kissé ideges lett és megsértődött.

Visszamentem a lakásba, és folytattam tovább a munkámat. Mikor legközelebb kimentem az udvarra, leesett az állam. A „szarkofág”-ot lécekkel kívülről megerősítette, és a lécektől a kerítésig kis tetőt készített a fatároló fölé a levitézlett hullámpala egy darabjából. Elég bizarr látványt nyújtott az építmény, de hamar hozzászokott a szemem. A tető alá ugyanis be lehet pakolni a kerti szerszámokat.

Bevallom, végül már kifejezetten tetszett az ötlet. Minden esetre sokkal olcsóbb, mint a készen kapható, kerti szerszámok tárolására előre gyártott kis faházak. Ha eltekintek a kis kupacoktól, amik még elszállításra várnak, tulajdonképpen egész jól néz ki az udvar.

 Legfeljebb majd nem nézek a kupacok felé.
Kategória: Házon belül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 340 | Címkék (kulcsszavak): kert, szerszám tároló, kerti szerszám | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter