Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahogy élünk » Házon belül

Suszter és kaptafája
Sajnos – ezt már biztos sokszor hallottad tőlem – szegény ember vízzel főz. Vagy a másik mondás szerint „magad uram, ha szolgád nincs”. Pontosan így vagyunk ezzel mi is, ha bármilyen ház körüli munkát kell elvégeznünk. Amihez nem kötelező – a gáz szerelés az egyetlen munka, amihez soha nem engednék dilettánsokat  – szakembert hívni, azt megpróbáljuk házilagosan kivitelezni. Ennek általában rossz vége lesz.
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nálunk mindig elromlik valami. Leggyakrabban a zárakkal gyűlik meg a bajunk. A zárszerelés elsőre nem tűnik bonyolult feladatnak, de valahogy mégsem akar sikerülni. A család férfi tagjai persze hatalmas önbizalommal látnak munkához, és személyes sértésnek veszik, ha az ember lánya felveti zárszereléshez értő szakember lehetőségét. Tehát a család nőtagjai aggodalommal, de lehetőleg feltűnés nélkül szemlélik a szerencsétlenkedést. Lehet, hogy gonosz boszorkának tartasz, de szinte minden esetben bejön a várakozásom, ami a csapnivaló eredményt illeti. Addig még megy is a dolog, hogy a zárszereléshez szükséges dolgokat összevadásszuk. Azért használom a vadászat kifejezést, mert a csavarhúzó, kalapács, csavarok, fúrók, fúrófejek valahogy mindig más és más helyről kerülnek elő, mint ahol lenniük kéne. Persze sosincs gazdája a rendetlenségnek, és általában én leszek a bűnbak, mert azt mindenki tudja a családban, hogy én pakolom össze a széthagyott holmit, amikor már nem bírom nézni a kupit.
Tehát megtörténik a szerszámvadászat, megvan a szükséges zár. Ezúttal éppen a bejárati ajtón kell kicserélni a szerkezetet, mert olyan nehéz elfordítani a kulcsot, hogy attól tartok beletörik. A ház ura és parancsolója akkurátusan hozzáfog a zárszereléshez. Nekem mellette kell állnom, és - mint egy műtős asszisztensnek – a kezébe adnom az éppen szükséges szerszámot. Időnként felszisszen, különféle illetlen szavakat mormol a bajusza alatt. Ebből tudom, hogy becsípte, megszúrta, vagy éppen beütötte valamelyik testrészét a lázas igyekezetben. Egy-másfél óra múlva elkészül a munkával. A kulcs siklik a zárban, mindenki elégedett.

A ház ura besöpri az elismeréseket, és elvonul, hogy egy doboz sörrel megjutalmazza magát. Elérkezik a reggel, és elindul az első családtag a munkába. Még félálomban vagyok, amikor az előszobából hatalmas csörömpölést hallok. Nem foglalkozom a dologgal, van még fél órám, hogy szundizzak egy keveset. A második csörömpölésre azonban már kimászok az ágyból, hogy utánajárjak a hang forrásának. Kimegyek, de nem látok senkit és semmit. Annyiban hagyom a rejtély megoldását, indulok, hogy elvégezzem a szokásos reggeli tevékenységeimet. Annyira elszöszmötölök, hogy elfeledkezem az időről, és már szinte kapkodnom kell, hogy le ne késsem a buszt. Amint behúznám magam mögött az előszoba ajtót, a kilincs a kezemben marad, az ajtó túloldalán pedig csörömpölve zuhan a padlólapra a másik fele. Gondolhatod, hogy egy másodperc tört része alatt, mi minden futott át az agyamon! Férjem ebben a pillanatban minden volt, csak nagyságos úr nem. Nagy nehezen valahogy visszaügyeskedtem a zár kilincseket a helyükre, bezártam az ajtót, de egész nap dühöngtem az újabb sikertelen zárszerelési kísérlet miatt.

Az lesz a vége, hogy az egész ajtót ki kell cseréltetnem, ha azt akarom, hogy végre normálisan zárható ajtóm legyen. Talán így megmenekülhetek néhány évre az újabb tortúrától.
Kategória: Házon belül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 575 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter