Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahogy élünk » Házon belül

Parlagfű mentes övezet
Közel korombeli a szomszédasszonyom, - róla már meséltem - akivel telekszomszédok vagyunk.

Pontosabban közös a kapubejáratunk, de neki nincs a kertjéhez autóbehajtója. Így szívességből megengedem neki, hogy ha úgy adódik, autóval hajtson a telkéhez. Soha nem volt ebből probléma, mindketten igyekszünk, hogy ne is legyen. Igaz, hogy az utat, amin a kerteket megközelítjük, mindig is mi tartottuk karban. Gyönyörűen befüvesítettük, – soha nem volt gondunk parlagfű irtásra - kellemes látványt nyújt. Kis virágoskert húzódik az út mentén, ahol már kora tavasztól virítanak a virágok.

Egyik évben nagy szárazság volt, egész nyáron alig esett az eső. A fű elkezdett sárgulni, és nagy foltokban  ki is száradt. Elég ramatyul nézett ki. Nem mondanám, hogy felvet a pénz, ezért nagy fejtörést okozott, mi is legyen a növényzet felfrissítésével. Mindenképp szerettem volna úgy megoldani a gondot, hogy friss földet is adjunk az újonnan vetett fűmagnak. Gondoltam, ennek a tápértéke jobb, mint a régi földé, talán a kibújó gyep is jobban tűri majd a szárazabb időjárást.

Egyik nap beállított a szomszédasszonyom, és felajánlotta, hogy cserébe azért, hogy megengedem neki a közlekedést a kerthez, rendbe teszi a kis utat. Földet hozat, és gondoskodik arról, hogy jó minőségű fűmag is kerüljön a földbe. Meg is érkezett a teherautó, földdel, munkásokkal, fűmaggal együtt. Semmi perc alatt szétterítették a szép, fekete földet, és elszórták a fűmagot.

Néhány nap múlva – gondos locsolgatás, a gazda símogató tekintete által kísérve – szépen elkezdett zöldülni az egész terület. Napról napra erősödtek a fűszálak, és mindenki boldog volt. Egészen addig, míg ismerős levelű növények bújtak ki a gyep közül.

Nem hittünk a szemünknek. Egyik parlagfű csemete a másik után! Semmi baj! Gondosan nekiláttunk a parlagfű irtásnak. Egyiket húztuk ki a másik után. Na, ez sikerült – gondoltuk mi. Nagyot tévedtünk. Minden nap újabb, és újabb parlagfű tövet fedeztünk fel. A bokrok alján még arra is volt idejük, hogy a figyelő tekintetetek elől elbújva, szépen megerősödjenek. Azóta évek teltek el, és mindent megtanultunk a parlagfű irtásról. Leginkább azt, hogy nagyon fárasztó munkával, kitartóan kell dolgozni, hogy sikert érjünk el. Ma már csak emlék, – szerencsére - de a rosszabbik fajtából.

Hogy mi ebből a tanulság? Lehet, hogy közhelynek tűnik, - lehet, hogy közhely is – de ma már a fekete föld sem a régi.
Kategória: Házon belül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 305 | Címkék (kulcsszavak): kert, gyep, fekete föld, parlagfű | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter