Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahogy élünk » Házon belül

Olcsó húsnak híg a leve
Mint minden nő, én is szeretek vásárolni. Pontosabban szeretnék vásárolni, lehetőleg jó sokat, jő minőségben és természetesen olcsón. Na, már az elején adódnak a problémák, mert ami azt illeti, bármilyen tökéletes háziasszony vagyok, csodákra én sem vagyok képes.

Élelmiszer vásárláskor rengeteg megoldandó feladattal kell megküzdenem, ugyanis az élelmiszer vásárlás sok tapasztalatot, önmegtartóztatást és körültekintést igényel. A tapasztalatnak azért vagy nagy jelentősége, mert gyakran már szemmel látható, ha valami gond van a vásárolni kívánt áruval. Ha nem láttunk még romlott csirkecombot közelről, akkor simán megvesszük a mindenféle trükkökkel „frissített” húst, és csak otthon derül ki, hogy már szaga van. Ezért olyan helyen vásároljunk húst, ahol nem csomagolják előre, hanem szemünk láttára mérik ki a kívánt árut.

Az élelmiszer vásárlás másik nagy területe a tej, és tejtermékek beszerzése. Szemüvegesek tegyék fel szemüvegüket az üzletben, és ne mulasszák el ellenőrizni a szavatossági időt. Ugyanez vonatkozik a csokoládékra, és mindenféle édességre, és különösen fontos ezt megtennünk mirelit élelmiszer vásárlás alkalmával. A felolvadt és újra megfagyasztott ételek egészségre ártalmasak, sőt életveszélyesek is lehetnek. Élelmiszer vásárlásaink nagy részét a zöldségek, és gyümölcsök teszik ki. Ne vásároljunk olyan zöldséget és gyümölcsöt, amit erősen hűtött helyen tároltak, ugyanis az erős hűtés folyamán elvesztik az ízüket, megfagyhatnak és a fagyás következtében sokkal hamarabb megromlanak, mint normál hőmérsékleten tárolt társaik.

Az elején említettem, hogy élelmiszer vásárlás önmegtartóztatást is igényel. Ez nagyon igaz. Például nagyon olcsóbban – gazdaságosan - vehetünk együtt három csomag mézes negrót, mint ha egyet vennénk belőle. Sokan be is dőlnek a príma ajánlatnak, aztán hamarosan rádöbbennek, hogy utálják a mézes negrót, és a családban sem akad senki, akire rá lehetne sózni. Ha felvágottat, joghurtot, vagy más romlandó ételt akcióznak le, ismét léptessük életbe a riasztást, vagyis, fokozottan figyeljünk a szavatossági időre. Gyakran már aznap lejár a termék fogyaszthatósága, és ha nem találunk valakit, aki betársul az evésbe, akkor kidobhatjuk a szemétbe az egészet. Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy az élelmiszer vásárlás gazdaságossága nem mindig az eladási ártól függ.

Gyakran a drágább olcsóbb, és körültekintés nélkül az élelmiszer vásárlás – mint minden más vásárlás -egyenesen veszteséges lehet.
Kategória: Házon belül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 594 | Címkék (kulcsszavak): hypermarket, olcsó hús, vásárlás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter