Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahogy élünk » Házon belül

Álmodozások kora
Világ életemben büszke voltam arra, hogy mindennek az árát saját erőmből teremtettem meg, amim csak van.

Még mielőtt a szívedhez kapnál, megnyugtatlak, nincs túl sok mindenem.  A lakásom, a kertem, a bútoraim, és a fantáziám. A fantáziámra pedig nagyon nagy szükségem van, mert a lakásom beosztása elég érdekes, így aztán elég sokat kell agyalnom azon, hogyan rendezzem be úgy, hogy praktikus és csinos legyen.

A modern lakberendezés híve vagyok. Nem csak azért, mert az antik bútor nagyon drága, és nem engedhetem meg magamnak, hanem azért is, mert még csak nem is tetszik. Elnézést kérek azoktól, akik antikban utaznak, de én biztosan egy fillért sem adnék egy antik csillárért. Akkor sem, ha megtehetném és a lakásomban bálterem méretű helyiségek lennének, ahol jól érvényesülne a pompa. Nem az én világom.

A magam részéről az egyszerű, letisztult formákat szeretem. Ha sokkal több pénzem lenne, csodálatos ötleteim lennének. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a megfelelő anyagok, szerszámok birtokában magam is képes lennék – persze egy-két jó kivitelező szakember segítségével – egy otthon kialakítására a modern lakberendezés elvárásai szerint. Valószínűleg a lakás tele lenne világítótestekkel, és természetes fénnyel. Mindenütt ahol lehet, beépített szekrényekkel oldanám meg a tárolást. Még jobb lenne, ha gardrób helyiség látná el ezt a funkciót.

Utálom a szekrényeket a lakás különböző helyein. Csak a helyet foglalják, és bármilyen gondosan választom ki őket, mindenképp kaotikus, és zsúfolt hatást keltenek. Elfoglalják a teret hasznosabb tevékenységek elől. Szerintem a lakás leglényegesebb funkciója, hogy a benne élők számára a pihenést, kikapcsolódást, együttlétet lehetővé tegye, de mindenki megtalálja benne a saját kis kuckóját, ha egyedüllétre vágyik.  Ehhez mindenképpen szükség van egy hatalmas térre, ahol a család bármikor összeülhet. Amerikai konyhás megoldást terveznék, és a konyhapultot úgy alakítanám, hogy bárpult funkciót is betöltsön. A konyha és bár-bútorokat szigorúan fából készíttetném el. A nappaliban világos burkolattal növelném a teret, és erőteljes, világos pasztellszínű falakkal dobnám fel a helyiség hangulatát.
Az ülőbútorokat a fal árnyalatához illeszkedő, sötétebb kárpittal képzelem el, és természetesen a hozzájuk való asztalok is fából lennének.
Szőnyeget kizárólag a nappalinak abba a részébe tennék, ahol a kanapé helyezkedik el: a tévé és zenesarokban. A szőnyegekkel mindig csak gond van.

A hálószobákban csak ágy és olvasólámpa lenne, sok-sok könyvvel. Na és persze mindenütt virágok. Nem téli kertre gondolok, nem kovácsoltvas-virágállványos szörnyűségekre, és nem ablakpárkányra bezsúfolt virágcserepekre! Különleges, mutatós növényekre, amikre még ránézni is gyönyörűség! Nézd el nekem, ha amatőr módon képzelem el a lakást, hiszen nem vagyok szakértője a modern lakberendezésnek.

Egyáltalán semmilyen lakberendezést nem tanultam, de legalább – mondják – ízlés dolgában jó vagyok, arról nem beszélve, hogy álmodozni jó. Abból még senkinek sem lett baja, ha elképzelt valamit szépet.
Kategória: Házon belül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 735 | Címkék (kulcsszavak): szép otthon, lakberendezés, világítás, lakás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter