Főoldal | Profilom | Regisztráció | Kilépés | Belépés
Belépési neved: Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Támogatás
Szabad az oldalt támogatni :)
Friss
Színpompás pillangók
Vízesések
Hírlevél
Ha értesítést kérsz az oldal híreiről, vagy leiratkoznál a hírlevélről, itt megteheted!

Újdonságok
Honlapok
borbolya_job
Kreatív Kuckó
Hirdetések
Eladó

ePhoto Bay Free Image Hosting


Főoldal » Cikkek » Ahogy élünk » Házon belül

A régi ház körül
Minden nap hetvenszer halljuk minden médiából, hogy a gazdasági világválság nem kedvez az ingatlan piacnak. Ezt sajnos saját bőrömön is tapasztalom.

Eladnám régi szülőházamat, hogy az érte kapott összegből régi házat vásároljak. Elsőre biztosan furcsának találod, miért akarok régi házat eladni és miért tervezem régi ház vásárlását? Miért nem maradok abban, amelyikben eddig laktam? Ha érdekel, elmesélem a történetet, hátha okulsz belőle. Amikor kislány voltam, a város, ahol lakom, még csak kis falu volt. A mi házunkat nádtető fedte, a kocsiúton – akkor még így hívták az utat, nem úttestnek – bokáig ért a sár az eső után, és kövér békák próbáltak átjutni az út túloldalára. Az út szélén hatalmas lapuleveleket, bodzabokrokat cibált a szél. A szemközti házban öreg néni lakott, aki a libáit a térdig érő fűben legeltette. Ha egy héten egyszer elhajtott előttünk egy autó, már szörnyülködtünk a rettenet forgalom miatt.

Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy a körülöttem lévő világ megváltozott. Egyre több ház eladás történt a közvetlen környezetemben. A szomszédok kicserélődtek, a háztetőnkre cserép került, eltűntek a lapulevelek és a libák. A kocsiút aszfaltján autók százai kezdtek el száguldozni.

És ekkor kicsírázott bennem a ház eladás gondolata. A ház eladás soha nem volt könnyű feladat, de most szinte lehetetlen. Egyrészt annyi pénzből, amennyit kapok, nem tudok hasonló méretű, vagy komfort fokozatú házat venni, legfeljebb az országnak valamelyik eldugott sarkában.
Bár nyugalmat keresek, és szívem szerint pontosan ilyen eldugott helyen választanék otthont magamnak, sajnos nem tehetem. Röghöz kötött vagyok, mert munkám, családom, barátaim túl messze kerülnének tőlem. Aztán valamiből meg is kéne élnem. Ahol nincs munkalehetőség, nincs élet sem.

Ha szeretteim nem lehetnek velem, magányra vagyok ítélve. A magánynál szörnyűbb dolgot még akkor sem tudok elképzelni, ha az idegeimre megy az ablakom alatt kocsijuk ajtaját csapkodó autósok, a benzinbűz és az állandósult, csúcson járó forgalom.

Esténként lehunyom a szemem, megpróbálom elfelejteni a külvilágot, elképzelem a kövér békákat és a nádtetős házat, ahol felnőttem. Ház eladás? Biztos, hogy jó ötlet? Lehet, hogy nyugodtabb helyet találnék, ha végre rászánnám magam a ház eladásra, de azt hiszem, a szívem egy darabját tépném ki, ha elmennék innen.

Tudod mit? Ház eladás jegelve.
Kategória: Házon belül | Hozzáadta:: borbolya (2010-06-22) | Szerző: borbolya E
Megtekintések száma: 710 | Címkék (kulcsszavak): ingatlan vásárlás, ház eladása | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Admin üzenete
Menü
Szavazás
Melyik filmet töltenéd le szívesen?
Összes válasz: 32
Olvass egy kicsit!
Próbáld ki az olvasást, hátha élvezni fogod a dolgot! :)
Stephen King könyvek
Robert Merle
Orwell
Monty Python
Még több PDF könyv
Ingyenes cuccok
Cimkék
hypermarket vásárlás anya család demokrácia másodállás diploma mesék egyéni vállalkozás járulékok grimm mesék holle anyó kert csipkerózsika fekete föld gyep 1984 dugó a legyek ura Athén golding Görögország a da vinci kód brown d.j.salinger Eger könyv andersen legszebb meséi vicces könyv ajándék édesanyáknak anyák napja édesanya heri kókler és a bűz serlege vicces mesék ajándék heri kókler és a fáraó átka diéta 90 napos fogyókúra heri kókler és a főnök érdemrendje fogyókúra heri kókler és a pokol kapuja karcsú derék gerinc gyógymasszázs heri kókler és a mormon kannája bizsu divatékszer fülbevaló heri kókler és a hat tyúk tava férfi divat férfi zakó heri kókler és a vámpírok bálja cipő divat divat Heri Kókler és az alkatrazi fogoly rottring Gyula a szökőkutak városa Gyulai strand Heri kókler és a Stonhenge titka ház eladása Heri Kókler és az epeköve ingatlan vásárlás vicces könyvek Heri Kókler és a telivér herceg ablakcsere fűtés számla Heri Kókler és az elf rémálma fűtés korszerűsítés fűtés rásegítés esküvő házasság K-LITE CODEK 123 pack kapcsolatok Bujtor István Gobbi Hilda a sárkány szeme felnőnek a gyerekek gyerekcipők gyerekruhák a harcos betegágy gyermek betegségek stephen king felnőtt mese felnőtt mesék george orwell george orwell állatfarm monty python gyalog galopp a farkas és a bárány a 22-es csapdája joseph heller joseph heller a 22-es csapdája robert merle a sziget indul a bakterház bilincsben A. J. Cronin: Réztábla a kapu alatt Cronin Gogol A köpönyeg


Flag Counter